top of page

In de digitale wereld van vandaag zijn bedrijven, groot en klein, kwetsbaar voor cyberaanvallen. Het midden- en kleinbedrijf (MKB) vormt geen uitzondering. Hackers en cybercriminelen richten zich steeds vaker op MKB-bedrijven vanwege hun vaak beperkte beveiligingsmaatregelen en financiële middelen. In deze blog bespreken we de dreigingen van hacking en identiteitsfraude, en geven we praktische tips om je bedrijf te beschermen.



ransomware virus


1. Phishing: De Grootste Bedreiging


Phishing is nog steeds de grootste bedreiging voor zowel grote als kleine organisaties. Deze aanvallen komen vaak in de vorm van misleidende e-mails die lijken afkomstig te zijn van bekende bedrijven zoals LinkedIn, DHL, Spotify, Microsoft of Google. Het doel is om je persoonlijke informatie te stelen, zoals wachtwoorden of bankgegevens. Echter kan het ook voor andere doeleinden gebruikt worden zoals bedrijfsgeheimen te achterhalen of malware te installeren.




ransomware virus

2. Ransomware: Een Lucratief Verdienmodel


Ransomware is een vorm van malware die je bestanden versleutelt en losgeld eist voor ontsleuteling. Dankzij AI worden deze aanvallen steeds ingenieuzer. Cybercriminelen gebruiken eigen taalmodellen, vergelijkbaar met ChatGPT, om slachtoffers te treffen. Ransomware as a Service (RaaS) is een model dat wijdverspreid is geraakt. 





3. Identiteitsfraude en Gegevenslekken


Identiteitsfraude kan leiden tot financiële schade en imagoverlies voor bedrijven. Hackers stelen miljarden sets aanmeldingsgegevens en persoonlijke informatie. Het MKB wordt regelmatig getroffen door gegevenslekken. Het is essentieel om sterke wachtwoorden te gebruiken, tweefactorauthenticatie in te schakelen en gevoelige gegevens goed te beschermen.


4. Bescherming en Samenwerking


Wat kun je doen om je bedrijf te beschermen?


  • Bewustwording: Zorg ervoor dat medewerkers op de hoogte zijn van de risico’s en hoe ze zich kunnen beschermen.

  • Beveiligingsmaatregelen: Implementeer sterke wachtwoorden, gebruik antivirussoftware en houd systemen up-to-date.

  • Phishing testen uitvoeren: Hierdoor train je medewerkers niet op malafide links te klikken.

Conclusie


Hacking en identiteitsfraude zijn reële bedreigingen voor het MKB. Door bewustwording, beveiligingsmaatregelen en samenwerking kunnen bedrijven zich beter wapenen tegen deze gevaren. Bescherm jezelf en je bedrijf, want voorkomen is beter dan genezen.


Banner linkedin_edited.jpg
a not to bizzy picture about an cyber security e book in orange color.jpg

Ben jij nog niet overtuigd maar wil je wel weten hoe je jouw bedrijf direct een stuk veiliger kan maken?

Ontvang nu onze unieke formule voor het creëren van optimale cyberbeveiliging voor het MKB

10 concrete stappen met praktijkvoorbeelden

Keer op keer bewezen, in elke branche

bottom of page